Французин поставя спортен рекорд в Пловдив

  • 17 август 2015, 19:47
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4d4677f9 39e2 e070

Около 17 часа бяха необходими на французина Фекс Манури да преплува рекордните за него 33 км. на Гребния канал в Пловдив.


Тратриатлонът през Европа, с който французинът ще се бори за световен рекорд, започна вчера точно в 12:00 часа по обед и трябваше да приключи в 03:00 часа на следващата сутрин. Заради проблеми с рамото обаче той е приключил точно в 05:50 часа.  


Спортистът получи схващане на лявото рамо и медицински екип трябваше да оказва незабавна помощ. Медиците в линейката, която се е движела успоредно с триатлонеца, забелязват проблема и се намесва светкавично.


Тази сутрин Манури предприе пътуване с велосипед към Франция. Триатлонецът трябва да измине 2 000 км. през редица държави от стария континент и да достигне до родината си.


След това ентусиастът ще пробяга 300 км. до Париж. Всичко това 33-годишният преподавател по математика планира да приключи за десет дни.


Фекс Манури започва голямото си приключение от Пловдив по две сериозни причини. Първата е наличието на условия за подобно плуване в Гребния канал, а втората дългогодишната дейност на френската фондация „Бон Мин“, която подпомага домове за деца в Пловдив и областта.


Той сподели, че вече е превел на фондацията 1000 евро, които са му останали от подготвителната кампания на Ултратриатлона. По време на изпитанието ще бъде сниман видеоклип, който ще се показва на благотворителни вечери, където също ще се събират средства за подпомагане на домовете. Манури предпочита средствата да се влагат в спортни проекти за децата. 


Подкрепа на френския състезател в неделя оказа и световният ни шампион по плувен маратон и бивш министър на спорта Петър Стойчев.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.


Още новини от Пловдив и региона вижте ТУК.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!