Футболен клуб "Спартак 1918” фалира

  • 28 януари 2013, 15:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0d771a01af

„Спартак 1918” (Варна) фалира. На специална пресконференция вчера футболистите на "соколите" обявиха, че спират да тренират. Пред медиите застанаха треньорът Иван Найденов, Марин Петров, вратарят Генко Славов и играчите Венци Маринов и Диян Кателиев.


Досега ангажиментите на спонсора бяха да плаща по 200 000 лв. на сезон, които се изпълняваха. Тези пари обаче са абсолютно недостатъчни за тим от Б група, което проличава от сегашното състояние на "Спартак 1918".


Собствениците вече няма да финансират "соколите", като са готови да подържат единствено детско-юношеската школа. Играчите заявиха, че чакат обществеността да се намеси, като добавиха, че се надяват и министър-председателят Бойко Борисов да окаже подкрепа. От клуба все още няма да подават документи в БФС, че се отказват от участие в Б група, тъй като до последно се надяват на спасително чудо. Понастоящем „Спартак 1918” е на 6-о място във втория ешелон


 Бившият спортен директор на "Спартак" Живко Великов, който още в петък се оттегли от отбора и футбола, също бе с играчите днес и запозна и медиите с факта, че” Инжстрой” повече няма да издържа отбора.


„Вече всеки е свободен да си търси нов отбор. Спираме с тренировките”, категоричен беше старши треньорът на отбора Иван Найденов.


„При условие, че от два дни не се появява никой, това е ясен знак”, каза вратарят на "Спартак" Генко Славов.


„Ако нещо не се случи генерално, мащабно..какви надежди да имаме. До края на седмицата дори е късно, защото не знам кой ще остане въобще тук”, каза Марин Петров.