Футболен турнир и изложби за празника на Берковица

  • 30 август 2020, 12:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium berkovitsasquare

С  културни и спортни мероприятие от 5 до 12 септември ще бъде отбелязан празникът на община Берковица, съобщават от там.

Сутринта на 5 септември на градския стадион ще започне турнир по футбол на малки врати. В следващите няколко дни на централния площад "Йордан Радичков" ще има изложение "Произведено в Берковица", на което местни фирми и занаятчии ще покажат своя продукция.

В няколко поредни вечери в градската градина в Берковица ще има концерти на духовия оркестър "Здравец". В градската художествена галерия ще бъде открита изложба на местни художници, а на 7 септември ще има представяне на книга с поезия на Ана-Мария Герасимова.

Празничният ден на 8 септември ще започне с литургия и водосвет за здраве и курбан при храма "Рождество на Пресвета Богородица". На тържествена сесия на Общинския съвет в Берковица ще бъде връчен почетният знак на града, както и годишни награди за принос в развитието на общината. На сесията ще бъдат наградени и деца с изявени дарби.

Вечерта на 8 септември на централния площад в Берковица ще има автокино, а от 23.00 часа - празнична заря. На следващия ден в Берковица ще има турнир по ръгби и награждаване на деца, класирани на първите места в конкурса "Клас на годината".

На 12 септември на градския стадион ще се проведе турнир по ръгби в памет на Димитър Гаврилов

Заради пандемията от коронавирус през тази година няма да има концерти на известни изпълнители, няма да се състои и традиционният фестивал "Балканът пее и танцува", на който се събираха стотици самодейци от различни краища на България, обявиха от общината в Берковица.

Снимка: Wikipedia