Футболистите на „Лудогорец” събират пари за болницата в Разград

  • 26 март 2020, 15:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 20200314172510 medium

Играчите на футболния „Лудогорец” подеха кампания за наиране на средства, които ще дарят в борбата с коронавируса, съобщи БЛИЦ. За благородния жест на състезателите разказа повече изпълнителният директор на клуба – Ангел Петричев.

„Футболистите събират пари, за да помогнат на болницата в Разград. В София има доста компании, които даряват, но в Разград възможностите са много по-малки. Все още обаче не мога да кажа каква точно ще бъде сумата, която ще съберат“, сподели директорът на "орлите".  

Това не е първата инициатива на клуба от Разград. Той бе първият в страната, който дари 20 364 лв. за купуване на тестове. „Ние разделихме сумата на две – половината отиде за ВМА, а другата – за втората лаборатория в София“, обясни Ангел Петричев. Идеята за това дарение се родила, след като отборът се прибирал от Милано, където в края на февруари игра мач срещу „Интер” за Лига Европа.

„Ние също преминахме шока с карантината и с тестването на отбора. На връщане от Милано ни направиха тест веднага, а след няколко дена – и повторен. През това време отборът беше в изолация. Тогава се роди и идеята клубът да направи дарение. Още повече, че от кризисния щаб казаха, че разполагат с много малко тестове“, припомни Петричев.

Разпространението на коронавируса доведе до спирането на всички спортни мероприятия в България, включително и на мачовете от Първа лига. Изпълнителният директор на „Лудогорец” разкри и как играчите приемат случващото се: „Често се чуваме по телефона. Определено им е тежко. Доста от тях са чужденци, далече са от семействата си, нямат близки тук и никакъв социален живот. Не могат да тренират групово, само индивидуално. Но приемат мъжки ситуацията“. 

Снимка: ПФК "Лудогорец"