Габровско село с нов кът за отдих

  • 18 октомври 2020, 14:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium orlovtsi kat otdih

Жителите на габровското село Орловци вече имат специално място за общуване, игра и отдих на открито. Облагородяването на терена, отреден за детска площадка, е извършено след допълнително уширяване на мястото, като се запазва пространството за игра на футбол. Новият кът за отдих разполага с петоъгълна беседка, пейки с маса и детски съоръжения за деца от 0 до 12 г. Теренът е почистен, засадена е дървесна растителност и жив плет. Обектът е на стойност 9 993,60 лв.

Съществуващата детска площадка на ул. „Петър Михов" № 53 е обновена. Мястото за забавления на малчуганите е с ново комбинирано съоръжение с ударопоглъщаща настилка от дървесен чипс. Пейките и люлките са пребоядисани, монтиран е съд за битови отпадъци, теренът е основно почистен. Дейностите са на стойност 9 979,20 лв.

Изпълнител на строително-монтажните работи на двата обекта е габровската фирма „Лимк" ЕООД. Изграждането на новия кът за отдих в с. Орловци и обновяването на детската площадка в Габрово са финансирани по проекти в националната кампания „Чиста околна среда – 2020 г.". Средствата са осигурени от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.