Галина Стоянова: Ние кметовете, трябва да сме в непрестанно сътрудничество

  • 05 ноември 2014, 13:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 545795e1acd74

Наскоро, кметът на Казанлък Галина Стоянова получи международната награда "Човек на 21 век" в категорията "Държавно управление". Пред kmeta.bg, тя сподели кои са проектите с, които се гордее, както и мнението и за конкурса "Кмет на годината".


"Смятам реконструкцията на двата парка в града, "Розариума" и "Дюлбето", за едно от най-важните неща, които успяхме да свършим през тази година. Те не бяха ремонтирани от много време" - заяви Стоянова.


За облагодаряването на парковете бе използвана процедура за безвъзмездна финансова помощ в размер на 4 870 040 лева.


"Друг проект, който успяхме успешно да завършим е пълният ремонт и санирането на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”. Инвестицията коства близо 7 млн. лева, като те стигнаха и за закупуването на чисто нова, съвременна апаратура, както и за монтирането й в отделенията" - сподели кметът на Казанлък.


Изцяло е подменена и отоплителната система на болницата, която вече е газифицирана и се очаква през този отоплителен сезон да бъде намален сериозно разхода на лечебното заведение.


От тези 7 млн. лева, близо 3 млн. и 700 хиляди лева идват от Европейският фонд за регионално развитие, а останалите са от държавния и общинския бюджет.


"За в бъдеще смятаме да се заемем с квартал "Изток" в града, чието състояние е много лошо. За подобряването му сме предвидили 500 000 лева, които ще дойдат от оперативната програма за национално развитие. Смятаме да построим и множество спортни съоражения на това място" - разкри Галина Стоянова.


"Като добър пример за управление и развитие на община считам Бургас. В работата ми като кмет, мога да отлича и сътрудничеството ми с градоначалниците на Стара Загора, София и Русе. Всички ние, трябва непрекъснато да си помагаме взаимно, за да върви върви цялата страна напред, а не само отделни градове" - завърши тя.