Галина Стоянова: Считаме обучението на децата в града за национална кауза

  • 05 ноември 2014, 12:48
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 530f5175b1e71

Ежегодно общинският лагер „Паниците” в град Казанлък се посещава от 350 – 450 деца и ученици от различни възрастови групи. Това е социална услуга, която се предлага от Община Казанлък, като за 7-дневен престой цената е символична 42 лв. за едно лице.


Срещу тази символична сума, те получават храна, много добри битови условия и висококвалицирани преподавали, измежду които е изтъкнатият Теодосий Теодосиев, известната учителка по математика Радушка Иванова и физика Георги Бяндов.


„Предпочитаме да предоставяме базата на деца от цяла България на тази символична цена, защото приемаме делото на Теодосий Теодосиев и обучението на децата за национална кауза. Той е невероятен човек и страхотен преповател. Поемаме и разходите на деца с изявени дарби от града,да участват на олимпиади в цял свят“ – заяви кметът на града Калина Стоянова за kmeta.bg


„Всъщност ние като община нямаме финансова изгода от това, че изпращаме учениците на международни състезания за сметка на общината. Защото при добро представяне в тях, те печелят правото да се запишат в чуждестранни учебни заведения. Това обаче по никакъв начин не ни спира да продължим да провеждаме лагер „Паниците“ всяка година и да насърчаваме работата на Теодосий Теодосиев – добави тя.