ГЕРБ номинира Галина Стоянова за трети кметски мандат

  • 02 август 2019, 13:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%93%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0 %d0%a1%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0

Галина Стоянова е номинирана за трети кметски мандат. По време на общинското събрание на ГЕРБ в Казанлък бяха издигнати кандидатурите на 37 общински съветници и 15 кметове на кметства за участието им в местните избори. 

„Ще работим за доверието на казанлъчани и населените места, с нови, доказани и опитни хора - кандидати за кметове и общински съветници, за да постигнем по-голям резултат за листата общински съветници, в която една трета от кандидатите са от гражданската квота,а  за населените места - за най-достойните кметове“, заяви Стоянова, цитирана от dariknews.bg.

На събранието стана ясно, че една трета от кандидатите за общински съветници тази година са представители на гражданската квота. Това са нови лица, които според професионалната си компетенция, ще генерират и отстояват ясни позиции за развитието на общината, като редом с това са и хора, които се ползват с доверието на казанлъчани. Това са: д-р Белчо Белчев – лекар-хирург и зам.-управител на  МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Ганчо Ганев – представител на бизнеса и „Ротари клуб“, обществено ангажирана личност, радетел на много успешни каузи, Стефан Стефанов – икономист, завършил висшите си образования в УНСС и "Лесотехнически университет" – София, занимаващ се със семеен бизнес, Антим Паральов – треньор по футбол на ДЮШ „Розова долина“, Таня Иванчева – представител на туристическия бранш, собственик на туроператорска фирма, с дългогодишен опит в туризма и идеи за перспективното му развитие в региона, Красимир Кънев – доказан професионалист в системата на МВР, дисциплиниран и отговорен към работата си, в момента работи в частния сектор; Жельо Желев – председател на туристическото дружество в Казанлък, член на Управителния съвет на Български туристически съюз, активен участник в редица инициативи от обществения живот на града, служител в мобилен оператор. За да покаже, че освен мъдростта и опита, ГЕРБ залага и на младостта и красотата, Общинската структура на партията номинира и една от спечелилите титлата Царица Роза през годините – Симона Петкова. 

От досегашните 16 общински съветници в местния парламент, шестима се оттеглят по собствено желание поради лични причини-Боян Каличков, Иван Катанов, д-р Стефка Димитрова, д-р Мехмед Мехмедов, Станислав Коев и Георги Щерев. 

Общото събрание номинира и нови петима кандидати за кметове на населени места, след като досегашните предстои да се оттеглят наесен по собствено желание. На тяхно място ГЕРБ подкрепи други достойни и опитни хора. В с. Бузовград кандидат за кмет, вместо досегашния кмет от ГЕРБ три мандата, ще бъде Петър Петров, който има дългогодишен опит в Министерство на отбраната. В надпреварата за с. Кънчево ще участва Стойно Стойнов – бивш началник на РУ „Полиция“ – гр. Казанлък. Понастоящем той е ръководител на направление в общинското предприятие по чистота. Кандидатът на ГЕРБ за с. Енина ще бъде икономистът Матьо Андреев – дългогодишен ръководен кадър в „Арсенал“ АД, с опит и в частния сектор, живял в САЩ и решил да се завърне в родната Енина. Човек, който с идеите и знанията си, ще работи за развитието на селото. В гр. Крън структурата на ГЕРБ номинира Пламен Георгиев, който ще бъде най-младият кмет в община Казанлък. Георгиев е работил в банковия сектор, като към настоящия момент е на ръководна длъжност в мобилен оператор. Дългогодишният секретар на кметството в село Хаджидимитрово Мима Колева е номинацията на ГЕРБ за изборите за кмет на селото през есента. Колева отдавна е ангажирана пряко с проблемите на селото, поради което се ползва и с доверие сред жителите. 

Източник dariknews.bg