ГЕРБ се прости с шеф на парламент

  • 20 юни 2020, 14:27
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 104609748 3492298770799957 6946088581908645674 n

Председателят на общинския съвет във Враца Нели Стоянова напуска както поста си, така и местния парламент. Това стана ясно след събрание на местната структура на ГЕРБ. Самата Стоянова, която застана начало на парламента в града миналата година, е депозирала заявление за напускане.

Освен нея, от групата на стерейшините се оттегля и известният бизнесмен Деян Бенински, който караше втори мандат в съвета. От актива на ГЕРБ обявиха, че причините за напускането и двамата са "изцяло лични". 

"На свое заседание областното и общинското ръководство на партията изказаха благодарност за всеотдайната работа на Нели Стоянова, като председател на ОбС – Враца и на Деян Бенински, като председател на постоянната комисия по стопанска дейност и инвестиционна политика. Двамата ще продължат своята активна дейност в структурата на ГЕРБ в изпълнение на политиките на партията и градивните решения за Враца", казаха от партийната централа в града. 

Местата на Стоянова и Бенински в местния парламент ще бъдат заети от Десислава Димитрова и д-р Димитър Пеев, поясниха от ГЕРБ. 

Междувременно актуален е въпросът кой ще седне на овакантения председателски стол в местния парламент. По неофициална информация желанието на много от местните активисти е това да бъде доц. д-р Владимир Христов, който е юрист с дълъг опит в делата на общинския съвет. 

 

снимки: авторът и ГЕРБ-Враца