ГЕРБ: Сигналите за корумпирани политици ще се проверяват

  • 05 декември 2017, 17:06
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium %d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват против предложението на ДПС в антикорупционния закон да влезе текст, който да отказва проверка на сигнали срещу политици. Това обяви в Разград депутатът от управляващата партия Десислава Атанасова, която е зам.-председател на правната комисия в парламента.

Считаме, че борбата с корупцията трябва да почне от високите етажи на властта. В ГЕРБ сме демонстрирали воля, възможности и резултати, показали сме че няма политически чадър над никого и дори и при най-малки съмнения се поема отговорност, обяви тя ден преди започването на второто четене на антикорупционния закон в парламента.

Атанасова призна че не очаква парламентарните политически сили да постигнат консенсус по отношение на царските имоти. По-скоро очаквам консенсус да се постигне за промяна на Конституцията в частта и за отмяна на давността при приватизацията, обяви тя.

Като депутат, избран от Разград, Десислава Атанасова отчете дейността си пред избирателите в региона. Тя припомни, че през 2017 година в седемте общини на разградска област са финансирани държавни проекти на стойност 7 млн. лв. Правителството е отпускало пари за всички общини, без да ги дели. Средствата са отишли за изграждане на инфраструктура, ремонт на пътища, подобряване на градската среда. Догодина ще бъде завършен ремонтът на пътя Разград –Търговище и ще започне ремонт на шосето Разград, Кубрат, Тутракан, обеща тя.

Атанасова не скри несъгласието си с решението на местния парламент в Разград да смени председателя на общинския съвет с представител на БСП, като остави ГЕРБ в малцинство. За мен тази коалиция между социалисти, обръчи и приватизатори е безпринципна и така общинският съвет няма да работи в интерес на гражданите, а ще се търси политическо противопоставяне, прогнозира депутатът от управляващата партия.