Герджиков представи книгата си пред митрополит и кмет

  • 01 ноември 2017, 21:28
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%93%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2 %d0%b2 %d0%93%d0%94

Залата се оказа тясна, за да побере всички, които искаха да присъстват на представянето на книгата "Аз не бях политик" на проф. Огнян Герджиков в Гоце Делчев.  

Събитието бе организирано от общината и Издателско ателие "Аб". Сред присъстващите бяха Неврокопският митрополит Серафим, кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов, заместниците му Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на общинския съвет - Ангел Гераксиев.

Проф. Герджиков изрази голямата си радост от това, че може да представи книгата си, която е своеобразна автобиография пред гоцеделчевската публика. Той благодари на ръководството на общината за подкрепата и организацията на събитието.  

Проф. Огнян Герджиков бе представен от художника Николай Маринов. Книгата му «Аз не бях политик» бе презентирана от Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова“ за роман – 2014 г. Тя набеляза основните акценти в нея и обясни, че на страниците й място са намерили всички важни събития в живота на професора.

С неговото специфично чувство за хумор са разказани много интересни истории не само от личния му живот, но и от времето когато бе председател на Народното събрание. Особен интерес сред присъстващите предизвикаха положителните и отрицателните коментари за проф. Герджиков, които са публикувани в социалните мрежи, извадка на които бяха прочетени от самия него. За да бъде още по-специално събитието, със своя музикален и артистичен талант се погрижиха Ана Боянова и Емил Калев.