Гигантски тиквеник правят в Севлиево

  • 06 октомври 2018, 15:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b2%d0%b0

В Севлиево ще приготвят най-дългия тиквеник. Сладкото изкушение ще радва гостите на XIV празник на тиквата и есенния панаир в Севлиево другата събота, 13 октомври. В приготвянето  му ще помага и Ути Бъчваров. Своите шеф готвачи ще изпратят посолства и фирми, за да ни смаят с тиквени специалитети от цял свят. 

Панаирът откриват с концерт дует „Ритон" на 11 октомври в 17:30 часа на Панаирната естрада. Така те ще дадат началото на няколкодневните празненства в града. Още на следващия ден започва XIV празник на тиквата под мотото „Севлиево – столица на тиквата". Карвинг на открито ще се проведе от 10:30 часа в АВК „Дандолови къщи", а в 11:00 в парка до Автогарата ще бъде открит официално Оранжев кът със соларни пейки. 

Празничен турнир по стрийтбол, организиран от Ротари клуб и Интеракт клуб – Севлиево ще се състои от 10:00 часа в двора на СУ „Васил Левски". Това са само част от забавленията, на които ще могат да се насладят участниците и гостите на празника.

В 15:00 часа пътуващият фестивал „Улицата" идва в Севлиево със своите  ателиета, артисти и концерти. Вечерта ще завърши с концерт на „Оратница". 

Тиквените изложби и конкурси и тази година ще бъдат неизменна част от празника на тиквата. Севлиево ще търси най-голямата тиква, а в изложбите „Тиквени фантазии" и „Тиквени изкушения" всеки може да развихри въображението си и да стане претендент за наградите. 

Както Kmeta.bg вече съобщи, с огромен интерес тази година се очаква журито да определи най-голямата тиква, чийто производител ще грабне 1000 лв. награда. 

Уникален тиквен бар ще сервира здравословни напитки от тиква и ще се грижи топлината на циганското лято да не угасва след залеза на слънцето през всички празнични дни. 

С концерт на „Мери Бойс Бенд" ще завърши празникът на тиквата на 13 октомври в 19:00 часа, след което в небето над Севлиево ще полетят хиляди оранжеви фенери. Това са само част от тиквените изненади, които очакват всички севлиевци и гости на града на 12 и 13 октомври.

На следващия ден Севлиево ще празнува Ден на града - 14 октомври. Програмата ще започне с литургия за Света Петка, ще се проведе и тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат обявени почетните отличия. Празниците ще завършат с концерт на Националната танцова група на Палестина "Алкаумия"  и  Ансамбъл „Развитие" в 11:00 часа.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!