Гимназия в Кърджали с европейски  знак „eTwinning училище“

  • 21 март 2019, 16:19
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f2

Професионална гимназия по електротехника и електроника “Капитан Петко войвода” бе удостоена с европейския  знак „eTwinning училище“ за 2019 и 2020 година, след като успешно премина през два етапа на селекция.

Българските носители на отличието от 2019 година са само  9 училища и 3 детски градини от общо  1004 европейски училища „ПГЕЕ е единствената наградена  професионална гимназия в България  и единственото училище в област Кърджали, получило почетния приз”, сподели Таня  Тюркеджиева,  директор на учебното заведение.

Идеята за удостояването със знака „eTwinning училище“ е да се оцени и награди участието, ангажираността и отдадеността не само на отделните еТуинъри, но и на целите екипи от учители и училищни ръководители в рамките на съответното училище.

ПГЕЕ ” Капитан Петко войвода”  Кърджали  работи по „eTwinning“ от 2009 година, като досега в училището са реализирани 29 проекта по тази програма. Учителите, работещи в платформата, са носители на 6 национални  и 5 европейски знака за качество.

В момента училището работи по 2 проекта по „eTwinning“, единият  от които е eTtwinning/Erasmus+ проект и е свързан с провеждането на производствена практика на 15 момчета от ПГЕЕ  в гр. Волфсберг, Австрия през юли 2019г.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!