Гл. комисар Николов: Държавата винаги е в готовност да помага

  • 25 юни 2019, 14:28
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium 20190625 112232

Това заяви директорът на ГД ПБЗН пред Областния съвет за намаляване на риска от бедствия в Ловеч.

Гл. комисар Николов посети града във връзка с обявения от НИМХ „оранжев код” за опасни явления на територията на област Ловеч и очакваните около 15.00 часа днес обилни валежи. 

Пред представителите на общините и териториалните структури, които имат отношение към бедствията, гл. комисар Николов заяви, че желанието му е представителите на местната и областната власт да усетят подкрепата на държавата.

В процес на разработване е Национален план за защита при бедствия, но това не е пречка на местно ниво да се работи съобразно спецификата на всяка община- заяви още Николов.  Това би било добра основа за създаването на развита платформа за обмен на информация и опит.

В присъствието на ст.комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч и комисар Вл.Кацарски директор на РД ПБЗН-Ловеч, директорът на ГД ПБЗН обяви, че структурите на МВР са в готовност за евентуално усложняване на обстановката през днешния ден. Цел номер 1 пред всички институции е да не се допуска да пострадат хора, а за да бъде постигнато това е необходимо постояннно наблюдение на критичните точки във всеки регион и адекватно и бързо предупреждение за опасност към населението.