Гонят некоректни наематели от общински жилища в Плевен

  • 20 юни 2019, 09:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium jilfond kushti

Инспекциите от община Плевен на настанените в общински жилища некоректни наематели продължават и в резултат миналата седмица са освободени още два имота на ул. „Сан Стефано” № 60 в града, обяви директорът на общинското предприятие „Жилфонд” Полина Георгиева. Причина са констатирани нарушения на обитателите – лоша хигиена, безстопанственост или неспазване на обществения ред. От началото на тази година такива случаи са общо пет.

Предстои комисия специалисти да направят проверка на състоянието на  сградите от фонда за настаняване на нуждаещи се, за да се прецени кои вече са негодни за живеене и трябва да се освидетелстват, след което съборят.

Кметът Георг Спартански припомни, че проверките на обитателите на общинските жилища са в няколко направления: върху правото им да бъдат настанявани предвид действащата от 01 май 2019 г. нова Наредба № 18, във връзка с която се извършва прекартотекиране на нуждаещите се; по линия на получени сигнали и констатирани нарушения за лошо стопанисване на общинските имоти, замърсяване, извършване на нерегламентирана търговска дейност, неспазване на обществения ред и др.

Спартански бе категоричен, че при установено двукратно нарушение на договора за настаняване наемателите ще бъдат лишавани от правото да ползват общинско жилище.