"Горката Франция" носи порция смях в Поморие 

  • 26 юли 2019, 20:50
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium 53c9e8938522211b2c85b48fe50c67b5

Жителите и гостите на Поморие ще имат възможност да си подарят солидна доза смях с комедията на Жан Ко „Горката Франция”.

Представлението ще се играе на 28 юли от 20 часа в НЧ „Просвета 1888” – Поморие.

На сцената ще излезе цяло съзвездие от обичани актьори – Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Анелия Луцинова. Постановката е на Богдан Петканин. 

„Горката Франция” е забавен разказ за отношенията между баща и син, за любовта, за нещата от живота, за това, което ни прави различни и еднакви… 

Една мъглива есенна парижка сутрин, под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и мириса на току-що изпечени кроасани, изсвирват спирачки на такси… Виктор Табуре, търговец от френския град Лимож, пристига в Париж, за да посети сина си – Мишел Табуре. Той отива в квартирата му, за да му съобщи, че майка му е избягала с чичо му в Алпите. 

Едничката надежда на господин Табуре е да получи разбиране от сина си. Но вместо разбиране, на Виктор му предстои да получи поредната изненада в живота си – новината, че синът му е хомосексуалист. А запознанството на Виктор с „приятелката” на Мишел – шармантния Жозе Пилет, прави този момент драматичен за героите и два пъти по-комичен за публиката.

Това е една комедия за сблъсъка на поколения, ценности, идеали и любов. Любов в различните ѝ форми и измерения.

Билети се продават в НЧ „Просвета 1888“ всеки ден от 11.00 ч. до 13.00 ч. и от 17.00 ч. до 20.00 ч. Цена 15 лв.