Горна Оряховица чака инвестиция №1 в историята си

  • 06 март 2020, 06:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium centar 1

Най-голямата частна инвестиция в историята на Горна Оряховица привлича местната управа. Става дума за мащабен търговски център с подземни паркинги, прилежаща инфраструктура и разгъната площ от над 4000 кв. метра, който ще се вдига в местния квартал „Пролет”, съобщава www.borbabg.com.

За да се реализира проектът, oбщината е готова да предостави и свой парцел от 2000 квадрата на стойност над 100 хил. лв. Инвестицията е на старозагорската фирма „Новатехпром” ООД, която оперира в сферата на металните изделия, а собственикът й Стефан Шоселов оглавява структурата на КРИБ в града, където е седалището му. Той вече притежава подобни търговски центрове в доста големи български градове, а миналата година е купил и голям терен в съседство на общинския в Горна Оряховица. Негов партньор за региона пък е видният предприемач Марин Гинчев.

Горнооряховският търговски център обединява четири вериги - DM, JUSK, T-Market и Pepco. 

Общинският съвет подкрепи инвестиционното предложение единодушно и възложи на кмета да организира търг за продажбата на общинския парцел, който някога е бил отреден за гаражи на живущите. За да се изпълни и това предназначение, инвеститорът декларира намерение да ги завърши и предаде на собствениците. След одобрението на проекта комплексът може да бъде реализиран за срок от половин година и да заработи още до края на 2020 г.

В момента тече и проектиране за друг голям търговски център в сърцето на града – бившия ГУМ.