Горна Оряховица празнува

  • 29 май 2017, 06:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium go

29 май е Денят на Горна Оляховица. Празникът ще започне с тържествена сесия на Общинския съвет с начален час 11.00 ч. На официална церемония ще бъдат представени удостоените със звания и награди по повод празника на общината.

В празничния ден е отделено и специално внимание на най-малките горнооряховчета и гости на града. От 18.00 ч. в парк „Градска градина” започва подготвеното за тях детско шоу. Час и половина малчуганите ще се забавляват с артистите от "UN BESO art & dance center". Праграмата предвижда детски карнавал с много песни, танци, игри и изненади.

Концертът по повод празника на Горна Оряховица ще започне от 19.30 ч. в парк „Градска градина”. Участие ще вземат Вокален състав „Нова музика”, Десислава Златева и Деян Петков, Силвия Кацарова и Pavell & Venci Venc`. Денят на Горна Оряховица ще завърши с празнични илюминации.

Ден по-рано приключи и Празникът на горнооряховския суджук. Заради двете събития остават ограниченията на движението в района на парк „Градска градина”. До тази вечер до приключване на мероприятието (около 23.00 -24.00 ч.) ще бъде спряно движението на автомобили по следния маршрут: ул. „Александър Стамболийски” от пресечката с ул. „Янко Боянов” до парк „Градска градина” и ул. „Пирот”, от пресечката с ул. „Македония” до пресечката с ул. „Хан Аспарух”.