Горска педагогика за малчугани в Шуменско

  • 03 юли 2018, 17:35
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium gorski

Над 30 деца, на възраст от 6 до 13 години, се включиха днес в урок по Горска педагогика, организиран от експерти в Североизточното държавно предприятие и ДГС-Смядово, съобщиха от СИДП.

През тази седмица малчуганите лагеруват в къща „Арима“ в село Сушина, като през всеки един от дните те танцуват, изучават бойни изкуства, рисуват и се забавляват.

Освен това децата имаха възможност да разберат къде в гората може да се пали огън, какво трябва да направят, за да не замърсяват природата и как горските се грижат за опазването на всички обитатели на гората.

Участниците в урока отправиха и послания към своите родители, близки и приятели, чрез които да им покажат какво са научили по време на заниманията днес и как заедно трябва да пазим природата чиста. Те изработиха картички с растения, а д-р Мария Касчиева, преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“, която също се включи в заниманията, им обясни как се прави хербарий и как могат да съхранят творбите си по-дълго време.

В края на днешния урок децата нарисуваха своите любими кътчета от гората и животните, които са срещали по време на разходките си в ПП „Шуменско плато“.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!