Горските от Върбица - №1 по стрелба

  • 20 март 2019, 20:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%b1%d0%b8

Горските от Върбица се оказаха с най-точен мерник на турнир по стрелба с колегите си от Североизточното държавно предприятие. В надпреварата участваха 13 отбор, които си организираха състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие. Надпреварата се проведе на стрелбището в Балчик. Според ловният експерт на предприятието инж. Тервел Стефанов част от състезателите са били затруднени, защото съоръжението е предназначено за състезания по спортна стрелба, но въпреки това повечето участници в съревнованието са се справили отлично.

Колегите са много добри стрелци и дори в един момент имахме 5 състезатели с равен резултат. Наложи ни се да направим отделно състезание между тях, което допълнително натовари хората, но пък и показа кои успяват да запазят самообладание и ще имат по-голям шанс по време на националното състезание в Пловдив, коментира инж. Стефанов.

С най-високи резултати в днешната надпревара са срелците от ДГС-Върбица, ДГС-Добрич, ДЛС-Черни Лом, ДГС-Провадия и ДГС-Преслав. Отличените днес ще продължат да се състезават по между си и в петък ще стане ясно кой ще влезе в отбора по стрелба на СИДП през тази година.

Състезанието по стрелба с гладкоцевно оръжие е част от изложението „Природа, лов, риболов 2019“, което ще се проведе в края на месеца в една от палатите на Международен панаир-Пловдив.