Гости от пет държави в Русе по проект за нови технологии

  • 12 март 2019, 17:57
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium %d0%b3%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8

Зам.-кметът по европейско развитие на Русе д-р Страхил Карапчански се срещна днес в общината със зам.-министрите на образованието и науката на Киргизстан и Таджикистан г-н Кудайберди Кожобеков и г-н Давлатзода Сайфиддин. Те са партньори на Русенския университет „Ангел Кънчев“ по проекта „Модернизиране на системата на висшето образование в страните от Централна Азия чрез новите технологии“, на който РУ е инициатор и координатор.

На срещата присъстваха още проф. Христо Белоев - ректор на РУ “Ангел Кънчев” и председател на Общински съвет - Русе, проф. Ангел Смрикаров – ръководител на Център за иновационни образователни технологии, директори на дирекции към  Министерствата на образованието и науката на Казахстан, Туркменистан и Узбекистан, както и проф. Курманбек Абдъйлдаев – ректор на Иссик-Кулския държавен университет.

Д-р Карапчански представи инвестиционния профил на Общината и проектите, които се реализират в Русе с европейско финансиране. Обект на дискусията беше и темата за адаптиране на образователната система към дигиталното поколение.

Целта на проекта е да се трансферира опитът на Русенската Алма Матер в дигиталната трансформация на образованието чрез активно и ефективно използване на ИКТ-базирани иновационни образователни технологии в университетите от Централна Азия.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!