Готвачи "кръстосват" черпаци за най-добрата рибена чорба

  • 12 септември 2019, 18:59
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium gn gift guide variable c

Жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да наблюдават атрактивна „вкусна” надпревара, която ще определи кой прави най-добрата рибена чорба в града.

В конкурса могат да се включат заведения, амбицирани да покажат най-доброто от менюто си и да се впуснат в оспорваното състезание. Победителят ще получи специален приз, който да окачи в заведението си като удостоверение, че именно това място предлага най-добрата рибена чорба в Бургас.

Събитието е част от Фестивала на рибата и виното, който ще се проведе от 13 до 15 септември в района на Експозиционен център „Флора” в Морската градина. 

Всеки, който иска да се включи в състезанието, трябва да донесе готовата рибена чорба на 15 септември – неделя, в 13:00 часа. Изисква се предварително потвърждение за участие, което може да се направи на info@streetfoodfest.bg.

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри, а професионални готвачи ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите.

Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.

И през трите дни Детска зона ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти. Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професионални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще ни покажат кулинарните си умения, приготвяйки рибни специалитети.

Всеки фестивален ден ще приключва с атрактивни концерти и прожекции на филми, свързани с морето. Ще гледаме "Корави старчета" на 13.09, петък, и "Летовници" на 14.09, събота. В музикалната програма ще се включат "Обратен ефект" и бургаската група "Силует", група "P.I.F." и Miry (Мирян Костадинов), "Тоника СВ" и Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде ще работи от 11:00 до 22:30 всеки от дните, при вход е свободен.