Град Левски тъгува за Левски

  • 18 февруари 2016, 14:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 d4b6 b879

В памет на революционера, идеолога и човека Васил Левски, канонизиран от народната памет като Апостол на българската свобода, днес сведохме глави пред паметника му в град Левски. За това съобщава пиарът на Община Левски, Любка Христова.


С едноминутно мълчание, на колене, жителите на Левски изразиха своята почит към българина, вдъхнал на сънародниците си воля в неволята, завещал ни безпределната си любов към Отечеството и отдал живота си за него. Нравствена величина, която търсим в днешно демократично време. Това е прозряла и шестокласничката от ОУ „Максим Горки”, Габриела Петрова, тези мисли прозвучаха в нейното слово за Апостола, изказано на гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски.


„Ние трябва да сме горди, че нашият град носи името на достойния син на майка България”, каза зам.-кметът на Община Левски, Кольо Домеников. Радостен от факта, че все повече жители на града, деца, млади и стари, в ден като този са дошли да изразят своята почит и преклонение пред Апостола на българската свобода,


Домеников подчерта, че Васил Левски се е борил за освобождението на България от турско робство и не бива да се преиначава историята, за да не омаловажаваме делата на синовете на майка България. Венци и цвета на паметника бяха поднесени от името на Община Левски, Общинския съвет, НЧ ”Георги Парцалев-1901”, Център за обществена подкрепа –Левски, Клуб „Трета възраст”, училища, детски градини, граждани.


Още новини от Плевен и региона вижте ТУК


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.