Градът на липите е част от InterCity Youth

  • 19 ноември 2014, 16:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5433f427852f3

Стара Загора вече е част от Европейска мрежа от Дирекции за работа с младежи InterCity Youth. Споразумението за присъединяването от името на кмета Живко Тодоров беше подписано от шефа на общинската дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ Георги Симеонов през миналата седмица в холандския град Хертогенбош, съобщиха от общинския пресцентър.


InterCity Youth е била основана от близо 400  местни служби, а още много са изразили интерес да се присъединят. При учредяването й са се включили местни власти и национални мрежи за работа с младежи от Швеция,  Холандия,  Германия, Финландия,  Белгия, Италия, Люксембург, Гърция, България и Грузия.


„Местните служби, заедно с младите хора, са най-заинтересовани от развитието на младежките дейности, защото без тяхното знание и активен принос не може да бъде реализирано реално и устойчиво развитие“, смята Георги Симеонов. Според него мрежата InterCity Youth трябва да бъде платформа за обмен на добри практики в работата с младежта, в нея да звучи гласът на местните специалисти на национално и европейско равнище.