Границата с Турция все още е блокирана

  • 09 ноември 2014, 14:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5457a1113f26b

На ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Турция има огромна опашка от около 5 км предимно от тежко-товарни автомобили (ТИР–ове). Това съобщиха днес от пресцентъра на МВР, след като пунктът създава проблеми в преминаването втори ден подред.

Според информацията на вътрешното ведомство пунктът “работи с пълния си капацитет и от двете страни”. Създалата се опашка се дължала „на силен трафик”.

През изминалата събота опашката от ТИР-ове на този граничен пункт беше четири пъти по-дълга - над 20 км. Според очевидци тя е достигала турския град Одрин.


"Не мога да премина 25 километра до митницата вече 3 дни. Това е мъчение за всички нас", казва шофьорът Ерджан Гелен. Той се възмущава, че никой не информира чакащите с денонощия на пътя към пункта. "Винаги в края на седмицата ситуацията е такава, но този път е по-страшно. Ако в понеделник успея да премина, ще е добре", казва той.


"От три дни вися тук, почивка, сън и храна няма. Вече 17 години пътувам по този път, такова нещо не беше ми се случвало. Дори не знаем защо чакаме. Ту българската страна не работи, ту нашите проверяват всеки ТИР на рентгена. Едните обвиняват другите, а ние не разбираме какво става", коментира друг шофьор.