Граничната ограда на територията на Ямболска област е готова

  • 30 май 2016, 11:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 d88f 82b3

Приключи изграждането на оградата по българско-турската граница на територията на Ямболска област. Издигнатата телена мрежа е с дължина 35 километра. Пътят покрай предпазното съоръжение също е готов. 


Областният управител Димитър Иванов заяви, че сериозни трудности при изграждането на оградата са създавали силно пресечената гориста местност, липсата на каквито и да било пътища, както и скалните участъци с големи наклони.
"Цялото трасе на Ямболска област е 65 км. 30 км. бяха изградени от Министерството на отбраната и сега доизградихме останалите 35 км.", каза Иванов по БНР.


Все още не е уточнено каква е стойността на съоръжението:
"За нас беше важно да завършим техническата част и изграждането на съоръжението и пътищата. След оформяне на всички документи и от изпълнителите, и от надзора, тогава вече можем да говорим за финансовата част. Плащаме редовно. Нямаме закъснения по графика, който сме заложили в договорите."


Оградата е изработена от по-здрави и устойчиви материали в сравнение с построените от Министерството на отбраната, каза областният управител и допълни, че по договор изпълнителят ще поддържа съоръжението гаранционно в продължение на пет години.