Грейна елхата в Тополовград

  • 09 декември 2015, 08:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 5997 90d6

Със шествие на децата от Тополовград започна тържеството по запалване светлините на Коледната елха в общинския център. То бе поведено от кмета Божинов и озари главната улица с хилядите светлинки от коледните шапчици на децата, подарък от кмета. Пред сградата на Общинска администрация се бяха събрали стотици деца от цялата община, техните родители и граждани. Програмата започна с огнено шоу.


Майсторското изпълнение на артистите от „Дивинитас” впечатли не само малчуганите, но и всички присъстващи. Дядо Коледа се появи и развесели публиката с остроумните си приказки и запали светлинките на Коледната елха, около която се изви кръшно българско хоро.


На площада, а след това и в големия салон на читалище „Св. св. Кирил и Методий-1894”, децата от различните състави при читалището изнесоха богата програма. Към тях се присъединиха и малчуганите от ОДЗ „Щастливо детство”.


Зам.-кметът Маргарита Георгиева обяви Коледните и Новогодишни празници в община Тополовград за открити. В словото си тя се обърна към всички събрали се с думите


„Смисълът на Коледа е в надеждата, добротата, любовта и човечността, с която да се отнасяме един към друг. Нека живеем в мир и любов! Нека се радваме на добрите взаимоотношения по между си! Нека празнуваме чиста и свята Коледа!”