Григор Димитров: Целя се в топ 30 на ранглистата

  • 28 януари 2013, 14:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0d7487ca7c

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който е в топ 40 на световната ранглиста иска до края на годината да влезе в топ 30. Това съобщи той в Община Варна след като беше награден от кмета Кирил Йорданов с плакет на общината, Алманаха на Варна, парична премия и грамота. В замяна първата ни ракета подари на градоначалника екипа, с който игра на Олимпийските игри в Лондон. 


„Целта ми е да вляза поне в топ 30 до декември. Мисля, че имам шансове, защото ще участвам в над 20 турнира“, каза още Гришо. Той добави, че е тренирал по различен начин през декември, като през тези 5 седмици цялостно е променил нещата в екипа си и за момента смята, че това работи. „Мисля, че сравнението с Федерер е доста изтъркано. Този въпрос го изяснихме с него на вечеря в Австралия и сега съм по-спокоен“, каза тенисистът.


В края на тази седмица Григор Димитров очаква България да победи Финландия в мачовете от турнира за купа „Дейвис“ в София. Днес първата ни ракета изнесе открит урок на кортовете на „Черно море-Елит” във Варна.