Григор Димитров и Алекс Лазаров с велика победа над Великобритания

  • 03 януари 2020, 18:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium zx860y484 3080943

Новосформираният тандем на България между най-добрия ни тенисист Григор Димитров и Александър Лазаров триумфира в титанична битка на двойки в първия кръг за ATP Cup. В последния мач за деня в Сидни българите сътвориха истински подвиг и сразиха Великобритания, след като трябваше да печелят шампионски тайбрек, съобщи Нова телевизия.

Първият сет бе за сметката на българите след спечелен тайбрек – 7:6 (5), но вторият сет бе взет от далеч по-опитната двойка – Джейми Мъри и Джо Салсбъри след 7:6 (2). В тайбрека при двойките Великобритания бе непрестанно с превес над нашите, но прекалено добър тенис в края на частта, както и индивидуалната класа на Гришо при 8:7 донесе успеха на българите с 11:9.

Невероятно впечатление направи играта на Лазаров, който се раздаваше по отличен начин в Сидни, докато опитът и изяществото от Гришо спомогнаха за втори триумф на българите през деня срещу островитяните. Гришо победи Дан Еванс, а по-рано Камерън Нури победи Димитър Кузманов, за да се стигне до мача на двойките.