"Грийн рок фест" събира отново младежки рок групи

  • 11 септември 2014, 14:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5411ac93e6840

Green Rock Fest Ruse 2014 е фестивал за младежки рок групи. Идеята му е да даде шанс на млади таланти в началото на тяхната кариера да покажат музиката си и да намерят приятели. Това съобщиха от пресцентъра на Русе.

Той ще започне на 13 септември, от 17.30 часа и в него ще участват трите русенски групи "Блу Финикс", " Пауър Инслейв" и "Гънпаудър", както и групите "Ептен" от Македония и "Непукист" от Тутракан.


Специален гост на тазгодишното издание ще бъде Джо Лин Търнър. В своята кариера, която включва почти 30 години работа на сцена и над 60 албума, Джо Лин Търнър остава един най-забележителните рок вокалисти на всички времена. Той е добре познат като вокалист на рок група "Рейнбоу" в едни от най-успешните й години.


По време на кариерата си Джо е бил фронтмен на поп рок групата "Фанданго", работил е с групата "Райзинг Форс" на Ингви Малмстийн и с "Дийп Пърпъл". От средата на 1990-те години Джо Лин Търнър работи с различни рок групи ("Мадърс Арми", "Хюс Търнър Проджект"," Сънсторм" и други), като междувременно развива и соло кариера.


В България Джо Лин Търнър работи в сътрудничество с Николо Коцев, български китарист и композитор, както и с неговата група "Кикимора". Заедно те ще се изявят и на русенска сцена. Съвместната им работа датира от години. Николо Коцев има студийни албуми, в които участва Джо Лин Търнър. През 2001 година българският композитор написва и рок - операта "Нострадамус", изпята от Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Глен Хюз, Сас Джордан др.


"Грийн рок фест" 2014 е един подарък за русенци и гостите на града. Фестивалът ще бъде безплатен. Всеки, който обича рок музиката, може да дойде и да се забавлява.


По време на събитието по традиция ще се наблегне и на посланието за опазване на природата, като се организира игра, която да стимулира публиката да почисти площада след концерта.