Грък спечели състезание по колоездене край Разлог и Банско

  • 07 юли 2019, 20:34
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium img 8235

Полихронос Цорцакис от Гърция спечели първото място в Международното колоездачно състезание "По пътя на римляните". Секретарят на община Банско - Владимир Кушлев, връчи наградата на победителя, който финишира пръв във финалната обиколка на надпреварата за купата "Долчини". Цорцакис се състезава за словашкия отбор "Дукла". 

Две момичета в бански носии от групата за народно пеене на банскалията Марин Бърдарев асистираха при награждаването на Явор Капитанов от Организационния комитет на състезанието, който обяви победителите и им връчи купи и мадели. След Цорцакис на почетната стълбичка се нареди Марко Данилович от Сърбия, а третото място бе заето от Юрай Белан от Словакия. Международното състезание премина при висок интерес от зрителите. Награждаването премина под звуците на песента „We are the champions" в изпълнение на възпитаничките на Марин Бърдарев, а зрителите не спряха да аплодират победителите. Наградният фонд за най-бързите бе 6000 лева.  

Международното състезание по "По пътя на римляните" за поредна година събра екстремни и издръжливи колоездачи. Те изминаха 124 километра в 8 обиколки между разложкото село Баня, Разлог и Банско. Наградният фонд за най-бързите е 6000 лева.