Гълъбово празнува 50-годишен юбилей

  • 26 август 2019, 06:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 991 ratio gylybovo

От 26 август до 1 септември Гълъбово празнува своя юбилей. В програмата ще вземат участие с концерти Милица Божинова и Асен Масларски, попфолк певицата Емилия, певецът на гръцки хитове Аристос Константино. 

Лятно кино в два дни и големи атракции за децата с детско сладко и забавно шоу са само част от предвидените в програмата мероприятия по повод 50 години град Гълъбово. Купата на кмета е специалната награда в тазгодишното “Дамско рали” по повод 50-тата годишнина от обявяването на Гълъбово за град.

 

Атрактивната надпревара „Дамско рали Гълъбово 2019” ще се състои на 30 август, а първият старт ще бъде даден от кмета Николай Тонев в 18 часа. Дамското рали ще се проведе на бул. "Република"и Кръговото в централната градска част. Участие в състезанието по майсторско управление на автомобили могат да вземат жени с валидни шофьорски книжки и другите необходими документи по закона за движение по пътищата. Записването вече тече на тел. 0878282180 и ще продължи до деня на състезанието.

 

Всяка дама, която се осмели да участва, ще получи ваучер за гориво. Всички ще теглят жребий за реда на излизането им по трасето. Състезанието ще се проведе за най-добро време. Елементите са: каране между конуси, тип "змейка", паркиране на преден ход и на заден ход, пълна обиколка на Кръговото, отново "гараж" и конуси, а на финала ще имат няколко метра за ускорение.Жури и стюарди ще са разположени по трасето, те ще могат да правят оценка на шофьорите за изпълнението на елементите, като при грешка ще поставят наказателно време към общото време за обиколка. Водещ на събитието ще бъде рапърът Играта.

Снимка община Гълъбово