Хасан Азис е временният лидер на ДПС в област Кърджали

  • 30 декември 2015, 17:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 f4f9 16ff

Кметът на Кърджали Хасан Азис ще бъде временно изпълняващ длъжността председател на областната структура на ДПС.


Структурите на ДПС в област Кърджали са стабилни. Категоричната позиция на ДПС е, че ще продължи да отстоява онези идеи и принципи, с които е създадено, то няма да се отклони от своята идейна основа, с която спечели завидни позиции през годините и е трета политическа сила в страната. ДПС запазва своята евроатлантическата политическа насоченост, тя е силата, която ще отстоява принципите на пълноправно членство на България в НАТО и ЕС, спазване правата и свободите на гражданите, демократичния и правов ред в България. Това заявиха съпредседателите на ДПС Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак, които участваха в разширеното заседание на Областния съвет на ДПС Кърджали.


„Всеки опит за манипулация посланията в словото на почетния председателна партията на д-р Ахмед Доган, че ДПС ще се отклони от своята ориентация са в разрез на истината”, подчерта Четин Казак.


„Ние не избираме между нито една държава, било то велика или регионална сила, ние сме за продължаваме на добрите отношения с съседна Р Турция и ще подкрепяме стремежа на Турция за пълноправното й членство в ЕС както сме го правили досега чрез нашите представители в ПАСЕ и в други европейски структури”, заявиха съпредседателите.


На пресконференция бе обявено, че до решението на ЦОБ на ДПС, временно изпълняващ длъжността председател на Областния съвет на ДПС Кърджали ще бъде Хасан Азис, досегашен зам.- областен председател и кмет на община Кърджали.


„Служители на дипломатическото представителство на Турция в България са оказвали натиск върху висши членове на ДПС и лидери по места да „направят своя избор", веднага след новогодишното послание на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган”, това коментира в Кърджали един от членовете на председателския съвет Мустафа Карадайъ.


По думите му именно „скриването" на Лютви Местан в турското посолство и дипломатическия натиск са „преляли чашата" за ускоряване на процеса за отстраняване на Местан от председателския пост и изключването му от партията, коментира още Карадайъ.


„На заседанието разгледахме актуални политически въпроси като се направи анализ на политическата ситуация в региона и страната. Изслушахме информация за провежданите отчетно-изборни събрания по местни съвети за предстоящите отчетно-изборни конференции на ДПС в общините на област Кърджали”, обясни съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му събранията се провеждат съгласно утвърдените графици и без проблем.


В заседанието на Областния съвет на ДПС Кърджали участваха кметовете на общините Ардино, Момчилград, Кирково, Кърджали, Черноочене, Крумовград, председателите на ОбС на ДПС от Ардино, Джебел, Момчилград, Крумовград, Кърджали, Черноочене, Кирково, народните представители Ердинч Хайрулла, Мустафа Ахмед и Салиха Емин, евродепутатът Неджми Али, както и председатели на младежките структури по общини