Хасан Азис провери лично как вървят ремонтите на 5 училища

  • 10 август 2018, 17:06
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5    %d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0

Кметът на община Кърджали Хасан Азис заедно със заместник  кметовете инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова инспектираха лично как вървят ремонтите в училищата, които се санират по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж”.

Обновяването на учебните сгради в областния град е на стойност близо 14 млн. лв. Това е най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура в града през последните 50 години.

Хасан Азис посети СУ “П. Р. Славейков“, СУ "Отец Паисий”, ОУ "П.К.Яворов” , Езиковата гимназия "Христо Ботев“ и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий”. Кметът се срещна с представители на фирмите изпълнители, директори и заместник директори на учебните заведения. Освен хода на строително-монтажните дейности, беше обсъдено и недопускането нарушаването на хода на учебния процес при продължаване на ремонтите след 15 септември. Очакванията са ръководствата на общинските и държавни училища и контролните органи да подпомогнат процеса с непрекъсването на учебния процес в началото на новата учебна година.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!