Хиляди се веселиха на Рибния фест в Царево

  • 10 септември 2017, 10:01
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium 6585555555

Стотици жители и гости на Царево се включиха в традиционния рибен фест, който се проведе на пристанището в черноморския град.

Началото на празника беше дадено в ранния следобед, когато посетителите имаха възможност да се забавляват с DJ парти, да опитат студена бира, прясна риба и още много вкусотии.

И тази година известният готвач Ути Бъчваров сготви рибена чорба, с която почерпи присъстващите. Преди това от църквата „Успение Богородично” с лодка пристигна отец Стоян, който освети гозбата.

По време на фестивала бяха наградени участниците в Турнира по спортен подводен риболов „Василико“, а сдружение“ Вело Царево“ организира "Рибовело", в който малки и големи караха колело по маршрут Царево-Лозенец - Царево.

Кметът на Церево Георги Лапчев посрещна ентусиастите, участвали във вело състезанието, и даде старт на кулинарната надпревара, в която се включиха четири отбора. Този път състезанието беше за най-вкусни миди с ориз.

Жури, в чийто състав влизаха градоначалникът, зам.- министърът на  Околната среда и водите Атанаска Николова и капитан Радостин Найденов, отреди първата награда да отиде при депутатите от ПП Герб- Бургас. Отборът на звездите, начело с певицата Белослава, спечели награда за оригинална рецепта.

За доброто настроение на публиката се погрижиха музикантите от "Бандата на Пецата", рок динозаврите от  група "Сигнал" и гост изпълнителят от съседна Гърция -Йорданис Агапитос.

Празникът приключи със зрелищно светлинно шоу в небето над Царево.