Хиляди се веселиха за ЧНГ във Велико Търново

  • 01 януари 2019, 19:28
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium vt ng

Хиляди празнуваха и посрещнаха Нова година в центъра на Велико Търново. Близо четири часа жителите на града и много туристи от цяла България и чужбина се забавляваха на площад „Майка България”. Заедно с тях бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който спази традицията и посрещна 2019 година заедно с хората, придружаван от семейството си.

Още в първите секунди на новата година зрелищни фойерверки озариха нощното небе над Велико Търново и го обагриха в пъстри цветове. Стотици празнуващи се включиха в голямото хоро, което изпълнителите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” поведоха.

„Радвам се, че сме заедно в тези празнични мигове. 2018 година беше успешна за Велико Търново и за великотърновци. Започнахме реализацията на десетки проекти, с които продължаваме да променяме визията на Старата столица. Благодаря ви за подкрепата и за търпението. Положихме здрава основа, на която ще стъпим и през 2019 година. Вярвам, че заедно ще направим нашия град още по-велик, още по-добро място за живеене, за създаване на семейства и отглеждане на деца, за привличане на инвестиции”, обърна се към хората Даниел Панов.

Градоначалникът припомни, че за трета поредна година новородените във Велико Търново са над 1000 и след четири десетилетия прекъсване в града ще бъде построена изцяло нова детска градина, а друга ще бъде разширена с нов корпус.

„Предстоят ни още много проекти за реализация и много работа. Скоро и магистрала „Хемус” ще достигне до Велико Търново. Но всеки успех идва, защото сме единни и сме заедно. Затова и през далечната 1911 година нашите предци са изписали на фасадата на читалище „Надежда” мъдрия завет „Съединението прави силата”. Нека българските политици се учат от нас, великотърновци, на обединение”, каза още кметът.

„Пожелавам ви да бъдете здрави, а вашите семейства и домове да бъдат благословени. Нека Господ бди над вас, скъпи съграждани. Гордейте се, че сте българи и великотърновци и учете на това и вашите деца. Щастлива да е новата година”, завърши Даниел Панов обръщението към жителите на Старата столица.

Водещ на празничната програма бе обичаният Наско Стоянов от „БГ радио”. Настроението бе гарантирано с изпълненията на Нели Рангелова, трио „Ле Контессе”, ансамбъл „Искра” и българските рок легенди от група „АХАТ”. Благолов отслужи великотърновският митрополит Григорий. За всички бе осигурена почерпка – банички с късмети, пържолки, вино и пиво, сладкарски изделия.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!