Хлебни кукли правиха в Благоевград

  • 14 март 2019, 20:05
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium viber image 2019 03 14   10.09.511

Потребители на социални услуги от Защитено жилище „Струма” и Защитено жилище „Слънчев дом” взеха участие в първото по рода си събитие в Благоевград, което бе под надслов „Месим, за да се смесим”.

В инициативата преподаватели и студенти от АУБ, заедно с потребителите на социални услуги, рисуваха в брашно и оформяха чрез хлебни кукли своята визия за един по- единен и динамичен Благоевград. Методът е наречен „Театър на трохите” и е създаден  по време на академични проучвания в университета „Принстън” от преподавателя по антропология в АУБ д-р Надежда Григорова. Методът се използва в повече от 20 страни на 6 континента и така прераства в световната мрежа „Хлебни къщи”.

Идеята е събитието да се провежда ежемесечно, като в него ще се включват потребители от всички социални услуги на територията на община Благоевград.

По време на инициативата участниците вдигнаха бели картони в подкрепа на отбора на Спешъл олимпикс, като спортното мероприятие се провежда в Абу Даби, и на участника в него - Валери Маринов от Защитено жилище „Струма“. Тази кампания е в подкрепа на спорта за лица с интелектуални затруднения.