Холандец реди изложба със снимки от варненските улици

  • 20 август 2019, 17:03
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium %d0%b3%d1%85%d0%b3

Един колекционер и почитател на съвременното българско изкуство – Атце Бос от Холандия, се представя пред варненската публика като автор. Неговата изложба „Снимки от улицата“ се открива днес от 18 ч. в мансардата на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. 

Атце Бос прекарва своите ваканции на българското море повече от 20 години. Той познава артистичната бохема на Варна, съпричастен е с творчеството и работата на широк кръг наши автори. Но освен това  обича да прави снимки на улицата, която е безкраен източник на вдъхновение. Ръжда, олющени стени, драскотини, вдлъбнатини, петна от боя или парче въже са неговите обекти за снимане, а обработката чрез компютърни програми често води до много изненадващи резултати. Драскотина от четири сантиметра, увеличена до 50 сантиметра, придобива съвсем различно измерение. След редактирането е останало малко от оригиналната снимка, абстрактните изображения говорят сами за себе си и нямат заглавия.

Много от обектите са уловени именно във Варна и сега Атце Бос е готов да представи своите находки пред морската публика.