Христос Воскресе!

  • 19 април 2014, 22:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5352fbf3b1603

В деня на Христовото възкресения Видинският митрополит Дометиан се обръща към читателите на Kmeta.bg с пожелание: да възкресяваме в мислите си това, което е чисто и добро!


Възлюбени в Господа Братя и сестри,


С този всеподобен поздрав, в пасхалното утро на благоуханната българска пролет се поздравяваме един друг, за да почувстваме непреходната радост на всеславното Възкресение Христово - празникът на празниците, тържеството на тържествата - по боговдъхновяващите слова на църковния псалмопевец "Тази е победата, която победи света - нашата вяра! /Йоан 11:25/


Ако пък Христа не е възкръснал, то празна е нашата проповед, празна е вашата вяра /1 кор.15.14/ ни благовести великият апастол на народите. В Христа Иисуса има сила - вярата, която действа чрез любовта" ./Гал. 5:6/


Ето защо Великден, денят на Христовото възкресение, е спасителният ден на божествения дар от Всеподателя Бога за всяко човешко същество - живота, за чиста радост, творчество и вдъхновение! И да се стараем в земното си поприще да живеем правдиво с твърда вяра и упование, че всеславното Възкресение на нашия спасител е необходим залог за безсмъртието на нашите души в светлите двори на небесния ни Отец, и благ Промислител.


"Къде ти е смърте, жилото? Къде ти е аде, победата? Възкръсна Христос и животът тържествува - да бъде нашият пасхален и жизнеутвърждаващ празничен девиз!


Нека се стараем да възкресяваме в мислите и сърцата си онова, що е чисто, светло, братолюбиво и достойно за човешкия ни образ и неповторима личност в изграждане на нашето лично, семейно и обществено добруване като верни чада на нашия небесен Отец и Промислител в доброто и достойни граждани на скъпата ни майка - Родина България!Да пребъде в сърцата ни спасителния поздрав на възкръсналия Христа: Мир вам! Радвайте се!


Христос Воскресе!


На многая лета!