"Хубавата Елена" сложи финала на оперните вечери във Видин

  • 05 август 2019, 20:57
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium opera hubavata elena   1

„Хубавата Елена“ – емблематичното произведение на  Жак Офенбах сложи края на третите летни вечери на операта и балета във Видин. Специално изградената зала в подножието на крепостта „Баба Вида“ бе препълнена с гражадни и гости, които се наслаждаваха на голямото изкуство на певци от Старозагорската  държавна опера. В ролята на хубавата Елена влезе популярната актриса Антоанета Добрева – Нети. Тя стана звезда на представленито с аплодисментите, които получи за изпълнението си.

Освен „Хубавата Елена“, видинчани видяха и операта „Набуко“, балетната драма „Нестинарка“ и камерната опера „Процесът Мерилин Монро“. Съставът на операта подари на децата на Видин приключението „Музичко“, което изигра в крайдунавския парк заедно с публиката.

Кметът Огнян Ценков благодари от името на видинчани на операта за прекрасните срещи с голямото изкуство. Той благодари и на учениците-доброволци от природо-математическата гимназия, СУ „Цар Симеон Велики“ и  средното училище „Св.св. Кирил и Методий“ за логистиката, която оказаха за представянето на спектаклите. Те участваха в изграждането на сцената и залата, в осигуряването на останалите условия за представленията.

Третите летни вечери на операта и балета във Видин завършиха. Сега гражданите очакват средновековния фестивал „Бъдинъ“ и традиционния панаир, през който всяка вечер ги чакат концерти на известни певци от страната и Сърбия. Вечерите на изкуството във Видин не свършват, обяви кметът Огнян Ценков.