Хванаха Синбад за разбит трезор

  • 24 януари 2013, 06:28
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0d0bc5d883

Полицията в Перник арестува Синбад за разбития трезор в Кърджали. При спецоперация в града са били задържани двама души, каза пред фокус директорът на ОД на МВР комисар Валентин Димитров. Единият от тях е Симеон А. Д., по прякор Синбад. Той е издирван за съпричастност към обира на банковия трезор в Кърджали на 4 януари 2013 година. Още в сряда вечерта той бе конвоиран за Кърджали, за да продължат процесуално-следствените действия с него.


„Лицето има около 26 регистрации, по различни членове на Наказателния кодекс – за кражби, грабежи, наркотици, хулиганство и т.н.”, каза комисар Валентин Димитров.


Другият задържан е Симеон В. М., по прякор Фризьора. За него ще се проверява дали има съпричастност към грабежа в Кърджали, но засега няма да бъде конвоиран за там. Лицето остава за 24 часа с полицейска мярка в ареста в Перник. Той също има множество регистрации за различни криминални деяния. 


На 4 януари 2013 г. около 01.20 часа близо до трезор в Кърджали беше задържан 37-годишният пловдивчанин Славчо Магеров - Магера. В трезора били разбити 32 касети, след като е проникнато през необезопасен прозорец. Преди това била неутрализирана смяната, охранявала обекта. 4500 евро са били открити от полицаи при извършено претърсване в района на трезора. Парите били захвърлени от извършителите. Открити и иззети са още пистолет с патрони и маска. В непосредствена близост до трезора полицаите намерили изоставен автомобил БМВ, с който се придвижвали извършителите.