И Димово с рекорден бюджет

  • 06 февруари 2019, 10:58
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium dimovo pat remont

И общинарите в Димово приеха рекорден бюджет, съобщи председателят на съвета Добромир Тодоров. План-сметка от 7, 6 млн. лв. Димово не е имало досега.Парите са повече с 1,7 млн. в сравнение с миналата година. Това означава, че всеки жител на града и селата ще усети, че общината разполага с повече средства. Това ще стане чрез ремонта на много от общинските пътища и улиците в населените места. Само за това строителство в края на 2018 кабиентът отпусна на общината над 700 000 лв. допълнителна субсидия.

Общината се нуждае от нова техника за събиране и извозване на боклука до депото за отпадъци във Видин, след като от началото на тази година се отказа от сметопочистващата фирма и пое услугата сама. За  съдове и сметоизвозващи машини са предвидени 300 000 лв. Средствата ще стигнат и за повишаване на заплатите на всички общински служители, съгласно посоченото от МС 10-процентно увеличение.

Общината очаква да спечели финансиране на 3 нови проекта, с които ще се променя обликът на обществени сгради и инфраструктурата на туристическите обекти.С това средствата, вложени в общината, ще нараснат с 3 млн. лв., допълни Добромир Тодоров.