И тази зима полицаи от Румъния и Гърция ще патрулират в Банско

  • 22 ноември 2019, 18:44
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 2

И тази зима ще има съвместни международни полицейски патрули в курорта Банско. Това стана ясно днес на срещата на кмета на общината - Иван Кадев, и неговия екип с институциите, които имат отношение към подготовката за предстоящия зимен сезон. В нея участваха представители на ЧЕЗ, ВиК, Национален парк "Пирин", полицията и противопожарната служба.

Те докладваха проблемите от тяхната компетентност и мерките, които ще бъдат взети от съответните ведомства.

Поставени бяха и въпроси, по които трябва да се работи съвместно с общинската администрация. От ЧЕЗ беше докладвано за очакван проблем, свързан с полагане на основен кабел, заради който е възможно да има прекъсване на електрозахранването в района между улиците "Отец Паисий", "Гоце Делчев" и "Глазне".

За осигуряване на нормалния трафик в града и безпрепятственото придвижване на пешеходците всички туристически автобуси ще бъдат насочвани към обособения общински паркинг зад хотел "Стражите".

И през тази година полицейското присъствие по време на зимния туристически сезон ще бъде засилено, за да се гарантира реда и сигурността на гражданите и гостите на Банско. Отново полицаи от Гърция и Румъния ще работят заедно с българските си колеги и ще помагат в предотвратяването и решаването на проблеми на своите съграждани, избрали Банско за своя дестинация за отдих.

Все още е дискусионен въпросът кога е най-подходящото време за зареждането на някои от търговските обекти.

Общинската управа заяви готовността си да координира работата на институциите и да съдейства според правомощията и възможностите си при решаване на проблемите. „Ще организирам подобни срещи всеки месец, тъй като трябва да се реагира навреме на възникнали във времето проблеми”, коментира кметът Иван Кадев.