Ицхак Финци с плакет от кмета на Ловеч

  • 10 юли 2019, 21:34
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d0%9b%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87 7

Актьорът Ицхак Финци беше приет на 10 юли от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Двамата разговаряха за бъдещи изяви на госта през есента. Като знак за големите заслуги на актьора към българската култура кметът му връчи плакет „С най-добри пожелания“. С него удостояваме личности, които движат културния процес и носят на зрителите радост и надежда, каза Корнелия Маринова. През есента ловешката публика ще има възможност да види авторския спектакъл на Ицхак Финци „Лични истории, на пианото - авторът“.

Тези дни известният актьор е гост на Ловеч заради провеждащия се кинофестивал „Филмирай 2“ (9 -11 юли).

Вчера пред избрана публика актьорът изрече една от най-известните си филмови реплики от „Преброяване на дивите зайци“: „Хубав край, хубави хора!“.

Последваха бурни ръкопляскания. Това стана в Регионалната билиотека „Проф. Беньо Цонев“,  където гостът прочете откъси от книгата Budapest Noir на Вилмош Кондор. Там той бе посрещнат от заместник-кмета на Община Ловеч Даниел Колев.

По-късно бе показан и едноименният филм по книгата, прожекцията бе на площада пред Ловчанско читалище.

Поради дъждовната прогноза тази вечер, сряда, прожекцията на филма „Да обичаш Винсент“ (Великобритания, Полша, анимация за възрастни), ще е в салона на читалището от 21.00 часа.

На 11 юли, четвъртък, е последният филм „Решение за ликвидиране“ (Русия, военен екшън), прожекцията е на открито от 21.00 часа.