"Игра на тронове" вдъхнови ловци на съкровища във Враца

  • 16 май 2019, 06:59
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium map 846083 960 720

Култовата поредица "Игра на тронове" вдъхновява тазгодишното, пето издание, на инициативата "Лов на съкровище" във Враца. Юбилейното събитие ще премине под знаковото мото "Зимата дойде" и ще стартира в събота от 13 ч. в началото на алеята за парк „Хижата“, съобщават организаторите от "Враца софтуер общество" и успокояват, че за да се участва в приключенската надпревара, не са нужни задълбочени познания за сюжета в "Игра на тронове". 

През последните години „Лов на съкровище“ се превръща в една от емблематичните инициативи, организирани от сдружението, очаквана с голям интерес от гражданите и гостите на града. Посредством този тип събития, „Враца софтуер общество“ се стреми да създава авантюристична атмосфера в града. Това е популярен тип игра, свързана с разрешаване на загадки, разбиване на шифри и посещаването на различни забележителности. Всяка мистерия води състезателите до определено място, на което трябва да открият следващата задача или да изпълнят някакво предизвикателство, за да получат нова следа. 

„Ловът на Съкровище“ предизвиква интелектуално и физически участниците. Това събитие няма еквивалент в нашия регион. Веднъж в годината през месец май над 100 човека от всякакви възрасти създават свои отбори, за да се съревновават с другите в разгадаване на някаква мистерия", поясниха организаторите и припомниха, че верен партньор в акцията остава Община Враца. Наградите пък ще подсигурят от Dextrophobia escape rooms. Победителите ще получат ваучер за една от техните escape стаи, а класираните на второ и трето място – cards2go интерактивни карти-предизвикателства с мисия.

"Ако все още не сте заявили участие или се колебаете, не пропускайте тази възможност и се запишете на http://hunt.vratsa.net/. Цената за един билет е 3 лева", призоваха от "Враца софтуер общество".