Илия Златев е новият областен шеф на АБВ в Старозагорско

  • 21 април 2015, 09:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 16fd 02b5

   Общинският лидер на АБВ Илия Златев, досега областен координатор, бе избран за председател на учредената в понеделник вечер областна структура на партията. Делегатите, представляващи 585-те членове на 8-те общински организации в областта, избраха и 19-членен областен съвет и 5-членен съвет с председател юриста Иван Иванов.


За предстоящата Национална конференция, която ще се проведе този уикенд, Старозагорската областна организация излъчи 50 делегати, избрани пропорционално на броя на членовете на партията в общините. В областта АБВ има структури в 8 общини -  Стара Загора, Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Казанлък, Мъглиж, Павел баня и Раднево.


  Ден преди националния партиен форум, в събота, азбукарите ще гласуват в пряк избор за председател на партията. В цялата страна ще бъдат разкрити секции за гласуване, където членовете на партията ще могат да дадат своя вот. Освен с бюлетини гласуването ще бъде възможно и по електронен път.

 В случай на дублиране на двата варианта, ще се счита за действителен традиционният начин на гласуване. Електронното гласуване и прекият избор на председател на партията се прилага за пръв път в България като практика за вътрешнопартийни избори. Новият лидер на АБВ ще бъде избран между трима кандидати – Стелиян Стефанов, председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков, член на централното ръководство и областен управител на Пазарджик, и Георги Първанов – президент на България (2002-2012), председател на партията в оставка.

Снимка: nikak.bg