Имами проповядвали държавата да е халифат

  • 28 ноември 2012, 12:43
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0897dc7dbf

Емисарите, начело с Ахмед Ахмед проповядваха, че не трябва да се подчиняваме на държавните закони, а на религиозните. Говореха също, че държавата ще стане халифат, а всички хора ще станат мюсюлмани, както доброволно, така и с меч. това е заявил пред съда тайният свидетел с номер 004, съобщи "Фокус".


В показанията си, той казва, че изповядва исляма и живее в квартал, където има и други религии.
Ахмед проповядвал също, че не трябва да се гласува, защото властта принадлежи на Аллах. Отричал празнуването на рожденни дни, сватби и други ритуали.


Според свидетеля, Ахмед е духовният водач в ромския квартал „Изток” в Пазарджик, като първоначално е имал малко привърженици, но след това те станали повече. Тайният свидетел твърди, че организацията „Ал-Уакф ал-ислями“ е основен спонсор за дейността на Ахмед Ахмед.


Един от обвиняемите по делото за радикален ислям в Пазарджик имал наказателен отряд от около 10 души, които нападат хора. През миналата година те са пребили група момчета - християни, едно от които е било и в болница. Това разказа пък другият защитен свидетел под номер 005, който тази сутрин даде показания.


По думите му през 2005 година в ромския квартал в Пазарджик, където и той живее, е започнало разделението между жителите. Според него това се е случило, когато е построена джамията „Абу Бекир" и Ахмед Ахмед е станал „нещо като религиозен водач". Тогава той е започнал да проповядва омраза към друговерци - християни и евреи, които по думите му, трябва да бъдат убити и заклани.


Защитеният свидетел е разказал за сватба през 2007 година, където Ахмед е казал: „Поклон пред тези, които режат глави и слагат бомби за вярата".


Основният обвиняем Ахмед Ахмед определи като клевети и неверни показанията на защитения свидетел и го окачестви като „противник на исляма". По думите му той нямал наказателен отряд и в квартала се живеело спокойно. Ахмед заяви, че мюсюлманите не се покланят пред тези, които режат глави, не подкрепят самоубийството и атентатите. „Ние се покланяме само през Аллах", каза още Ахмед Муса Ахмед.


Минути преди началото на заседанието пред сградата на съда се събраха около 200 привърженици на „Атака” и ВМРО, които се обявиха за спокойната работа на българския съд. Със скандирания „За България - свобода или смърт!" и патриотични песни привържениците на двете партии изразиха твърдата си позиция, че ще бъдат в Пазарджик до приключване на съдебния процес срещу 13-те имами.


„Нашето присъствие тук е да покажем на обществото, че в България има нетърпимост към идеите на радикализма, заяви пред сградата на съда в Пазарджик лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му делото срещу 13-имата имами се използва за политически цели от страна на ДПС. „Това не е съдебен процес срещу мюсюлманите, а срещу хората, проповядващи радикален ислям. България е светска държава и никой няма право да променя този конституционно установен ред", каза още Каракачанов.


12 мъже и една жена са уличени в отношения със забранената у нас „Ал-Уакф-Ал-Ислями", финансирана от Саудитска Арабия. Според прокуратурата те проповядват и разпространяват салафизъм - радикално течение в исляма, отричащо държавната власт, демокрацията под каквито и да било проявления, включително и равенството на жените. Салафитите отричат и правото на съществуване на каквато и да било друга религия.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!