Инцидент в завод "Арсенал" прати петима в Спешното

  • 17 октомври 2018, 09:31
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%90%d1%80%d1%81%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%bb

Петима души са пострадали при инцидент в оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък. Те са откарани в спешен център. Все още не е ясно какво е състоянието им, но няма опастност за живота им.

Инцидентът се случил преди минути в Завод 3 на оръжейницата. 

Очаква се ръководството на завода ще обяви какви са причините за инцидента. 

Шестима са пострадалите при запалване в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“ в Казанлък, съобщиха малко по-късно от ръководството на оръжейницата. Инцидентът е станал около 8.30 часа днес.

Всички пострадали са мъже, откарани са в Спешния център на Казанлък. Единият от пострадалите е в по-тежко състояние, но без опасност за живота.

Останалите са с различни повърхностни наранявания, но също без опасност за живота. Оказва им се медицинска помощ.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. Това са: с Димитър Д., Михаил Б., Десислав И. Георги Г. и Румен П. и Митко С. Най- тежко е пострадал 23- годишният Димитър Д. Той е транспортиран в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора.

Причините за локалното запалване се изясняват. Няма опасност за разрастване на аварията.

Припомняме, че на 25 април 2016 г. в същия цех на завода при взрив загинаха бившият зам.-директор на завод 3 Върбан Пешков и монтьорът Румен Райчев. Двамата починаха вследствие на тежки изгаряния след взривен барут. Възпламеняването е станало при настройване на оборудване.