Интерактивни дъски и таблети за децата в Ивайловград

  • 01 ноември 2017, 11:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%94%d0%b8%d0%b0%d0%bd%d0%b0 %d0%9e%d0%b2%d1%87%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b01

Диана Овчарова е кмет на община Ивайловград. Завършила е педагогика в Пловдивския университет, има и втора специалност. Била е няколко години шеф на Бюрото по труда в родния си град, а от 2000 г. до 2011 г. е секретар на общинската администрация. На изборите през октомври 2011 г. спечели кметската надпревара и пое управлението на община Ивайловград. Гражданите й гласуваха доверие и на местните избори през 2015 г.  Диана Овчарова спечели наградата за "Иновации, наука ии образование" за малка община в тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината", организиран от Kmeta.bg. 

- Г-жо Овчарова, на тазгодишната церемония „Кмет на годината” спечелихте отличието за малка община в категорията „Иновации, наука и образование”. Какво означава тази награда за Вас?

- Означава прекрасно доверие, което имам от гражданите на нашата община. Означава доверие, което е оправдано и което е на базата на една последователна и отговорна политика, която водим към най-младото население на нашата община с идея, с просперитет за бъдещето, с една далновидност през всеки един следващ ден.

За мен лично беше приятно удоволствие да работя с училищата на територията на нашата община. Ние имаме два проекта, които са на стойност 1 млн. лв. Никога Ивайловград не е имал толкова много пари за образование – интерактивни дъски, таблети за децата и всичко онова, което прави образованието съвременно, с нови технологии и, разбира се, работи за просперитета на града ни. Вярвам в младежта и в образователната ни система, която ще направи бъдещите ни граждани достойни и отговорни за един прекрасен Ивайловград.

- Какви са целите, които си поставяте за следващата година?

- В момента санираме повече от 18 обществени и административни сгради. В това число санираме сгради на общински и образователни институции и на този фон ни предстои страшно много работа, но когато човек влага цялата си душа и сърце и, както преди малко казах, последователно и отговорно работи в името на доброто на гражданите, не мисля, че му коства много. За мен това наистина е удоволствие, аз работя с огромно желание, моят ден започва с идеята какво да направя за доброто на хората от моята община.