Инвестират 55 млн. лв в болницата в Панагюрище

  • 08 октомври 2015, 06:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 123f e9e5

55 млн. лева ще се влеят в болница „Събо Николов“ в Панагюрище, съобщи ''Коментатор''. Инвестициите ще дойдат от български фирми. Основен инвеститор е фирма от града. Тя ще вложи средства в нова технологии за болницата, ще изгради и онкологичен център. Проектът е най-сериозният в сферата на здравеопазването за последните 25 години. 


Болничният комплекс ще включва 268 легла и 520 души персонал. 400 000 лв всяка година ще отиват за обучение на кадрите. Българска компания ще изгради информационните системи на болницата. Болницата ще разполага с най-модерните софтуерни системи за диагностика и управление на лечебния процес.


Високите технологии ще позволят да се въведе за пръв път в България едновременно съчетаване на образни диагностични методи (позитронно-емисионeн томограф /ПЕТ-СТ/, магнитен резонанс, компютърен томограф, роботизиран ангиограф, ултразвукови методи и други) с оперативни интервенции, най-модерни инвазивни методи, телекомуникационни връзки с водещи центрове във всички специалности, което ще предостави на българските пациенти качество на световно ниво.